Werkwijze van de workshop

Werkwijze van de workshop Zilverklei bestaat uit microscopisch kleine deeltjes zuiver zilver, bindmiddel en water. Het heeft alle eigenschappen van klei en kan tot een sieraad worden gevormd. Tijdens een workshop werk je stapsgewijs toe naar het eindresultaat: Het sieraad. Meestal is dat een ring , bedel of hanger. Het is een creatief proces, waarbij plaats is voor eigen ideeën. Techniek en afwerking zijn belangrijke elementen.

 

Je doorloopt de volgende stappen

1– Je kneedt de klei tot de gewenste vorm;

 

2– Nu begint de droogfase, bij een stabiele temperatuur van 100 graden wordt het sieraad ontdaan van vocht. Nu is het sieraad erg breekbaar;

 

3– Lunch

 

4– Het sieraad kan nu worden bijgewerkt door te schuren,met vijltjes of ander gereedschap. Ook kunnen er nu (edel)stenen in worden verwerkt;

 

5– Het sierraad is nu klaar en naar wens. Omdat er nog bindmiddel in het sierraad zit, moet dat worden verbrand zodat er een .999 zilveren sieraad overblijft! Het wordt in een speciale oven afgebrand op een stabiele 800 oplopend tot 900 graden. Het bindmiddel is hierna verbrandt en het zilver verbindt zich tot massief zuiver zilver;

 

6– Afwerking: Het sieraad wordt nu gepolijst zodat een prachtig glimmend zilveren sieraad overblijft.

workshop-groep

Tijden en kosten

 

U kiest voor een workshop in ons atelier om een ring, bedel of hanger te maken. Tijdens deze workshop is er ruimte voor eigen ontwerp, maar dient er evengoed flink doorgewerkt te worden. Aan de hand van vaste of uw eigen ontwerp maakt u uw eigen sieraad. U gaat met een prachtige zelfgemaakte ring naar huis.

 

Een normale workshop duurt ongeveer 6 uur (10:00 tot 16:00) en kost (aanbieding!) €105,- €95,-per persoon, dit is dus inclusief lunch en een .999 zilveren sieraad!

 

En verkorte workshop duurt ongeveer 4 uur (12:00 tot 16:00) en kost €85,- per persoon, inclusief een .999 zilveren sieraad!

foto-ringen

Korte Workshop

De kosten voor een korte workshop Art Clay Silver bedragen EUR 85,- per persoon.

Reserveren vanaf 2 personen. Deze workshop is inclusief het zilver maar exclusief lunch. Koffie, thee en wat lekkers is natuurlijk wel inbegrepen.

Deze workshop duurt ongeveer 4 uur (van 12:00 uur t/m 16:00 uur)

Normale Workshop

De kosten voor een workshop Art Clay Silver bedragen (aanbieding!) €105,- €95,- per persoon.

Reserveren is mogelijk vanaf 4 personen. Deze workshop is inclusief het zilver, een uitgebreide lunch en natuurlijk koffie, thee en wat lekkers.

Deze workshop duurt ongeveer 6 uur (van 10:00 uur t/m 16:00 uur)

Speciale september aanbieding!
Korting op een workshop! Bekijk de actie > of reserveer direct

ab-dworkshop_foto_9-350x350